NSU soruşturması kapsamında tanık olarak dinlenen ve Mart ayında Karlsruhe yakınlarındaki Kraichtal’deki ikametinde ölü bulunan 20 yaşındaki kadının ölümünde harici bir müdahale olmadığı tescillendi.

Karlsruhe Savcılığı ölen kadının ölüm nedeninin ilk otopsi raporunda yer aldığı gibi akciğer embolisi olduğunu duyurdu. Olayın ortaya çıkmasının hemen ardından Heidelberg Üniversitesi’nde yapılan otopsi sonucu kadının ölümünde dış etken izine rastlanmadığı duyurulmuştu.

Ölen kadının NSU soruşturması kapsamında 2012 yılında ifade veren ve yeniden ifadesine başvurulacağı 16 Eylül 2013 tarihinde Stuttgart’ta yanan arabasına ölü bulunan Florian H.’nin eski kız arkadaşı olması birçok spekülasyona neden olmuştu. Florian H. 2012 Ocak ayında Heilbronn polisi tarafından, polis memuru Michele Kiesewetter cinayeti kapsamında sorgulanmıştı. 2012 Ocak ayında verdiği ifadesinde Baden Württemberg Eyaleti’nde Neoschutzstaffel (NSS- Yeni Koruma Timi) isimli başka bir terör örgütün varlığından da söz eden Florian H., ikinci defa ifade vermesine saatler kala Stuttgart’ta yanan aracında ölü bulunmuştu.