Kuveyt’te IŞİD'in üstlendiği Şiilere ait bir camiye Cuma namazı sırasında yapılan intihar saldırısında, ölü sayısı 24'e yükseldi. Patlama sonrası ülkede toplu Ramazan programları iptal edildi.

Kuveyt'in doğusundaki Savabir bölgesinde Cuma namazı sırasında Şiilere ait İmam es-Sadık camisine yönelik intihar saldırısında ölü sayısı 24'e çıktı. Onlarca kişinin yaralandığı patlamadan üç saat sonra IŞİD terör örgütü 'Ebu Süleyman El-Muvahhid' adıyla Kuveyt’teki saldırıyı sosyal paylaşım hesabından üstlendiğini duyurdu. Yaralılar bölgedeki Emiri Hastanesi'ne kaldırılırken bazı kişilerin sağlık durumunun kritik olduğu ve ölü sayısının artabileceği ifade edildi.

Patlama sonrası gün içinde Kuveyt yönetiminden yapılan resmi açıklamada ise Ramazan ayında gerçekleştirilecek tüm resmi ve gayri resmi toplu program ve iftarların iptal edildiği duyuruldu. Ayrıca açıklamada, eylemi gerçekleştiren IŞİD terör örgütüne karşı sert tavır alan ülke, güvenlik önlemlerini had safhaya çıkardığını da aktardı. Şii vatandaşlarıyla bir problemlerinin olmadığına dikkat çekilen açıklamada, intihar saldırısının ülkedeki huzur ortamını bozmak için 'provokatif bir eylem' olduğu aktarıldı.

Kuveyt, Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen’deki Şii Husi milislerine karşı gerçekleştirilen askeri operasyona destek veren ülkeler arasında yer almıştı. Irak’ın işgalinin ardından 25 yıldır silah seslerinin duyulmadığı Kuveyt’teki patlama halkta endişeye sebep oldu.