Herkes O’nu Okuyor yarışmanın birincileri, Medine’ye misafir oldu. 210 kişilik Herkes O’nu Okuyor kafilesinin mutluluğu kelimelere sığmadı, gözyaşları sel oldu. Kafilenin Uhud Şehitliği ziyaretinde duygulu anlar yaşandı.

Peygamber Efendimiz'i (sas) daha yakından tanımak ve başkalarına da anlatmak amacıyla yola çıkan Peygamber Yolu Derneği, bu yıl Herkes O’nu Okuyor yarışmasının ikincisini düzenledi. 3 milyonun üzerinde insan bu kutlu yarışmaya hazırlandı. 1231 kişi Umre ödülü kazandı. Kazananlardan 210 kişilik ilk kafile İlahiyatçı-Yazar Reşit Haylamaz rehberliğinde Medine’ye vardı.

Yarışma sayesinde Efendimizin hayatını öğrenen finalistlerin bir arzusu da Allah Resulü’nü makamında ziyaret edebilmekti. Kimi eşiyle birlikte tayin olduğu köyde büyük gayretlerle il birincisi oldu, kimi de yetiştirdiği hayırlı evlatları vesilesiyle tuttu Medine’nin yolunu. Ancak yeşil kubbeyi gördükleri anda dillerde salavat gözlerde ise yaş vardı. Grup ertesi gün Reşit Haylamaz rehberliğinde Uhud Şehitliği, Kuba Mescidi gibi mekanları ziyaret etti. Kafile Hazreti Hamza (ra)’yı ziyaret sırasında duygulu anlar yaşadı.

Bu isimlerden birisi de Mersin’den gelen 55 yaşındaki Hidayet Özalp. Hidayet Beyin 3 kız evladı var. Küçük kızı Duygu Özalp, Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde Sosyal Bilimler öğrencisi. Geçen yıl hazırlandığı Herkes O’nu Okuyor yarışmasında da umre kazanan Duygu, babasından önce ziyaret etmiş Allah Resulü’nü. Gayreti tükenmeyen Duygu bu yıl da hazırlandı sınavlara. Yine derece yapan Duygu, bu sefer de Hakk'ını babası Hidayet Beye devretti, onu umreye gönderdi. Duygu ise annesi ve babaannesi ile birlikte babasından sonra umreye gelmeye hazırlanıyor. İlk kez umreye giden Hidayet Beyin heyecanı görmeye değer. Uçak boyunca dudakları salavatlarla kımıldayan Hidayet Öztürk, “Mersin'den geliyorum. Geçen yıl da kazandı kızım ve bana hediye etmek istedi. Ama ben kabul etmedim. O kadar emek verdi, kendisi gitsin istedim. Şimdi de bana nasip oldu çok şükür !" diyor.
Suavi-Ayşe Öztürk çifti de birlikte çıktı umre yolculuğuna. Onlar da hayırlı evlat sahibi ailelerden. Zira hem kızı hem damadı hem de oğlu kazanmış umre ödülünü. Öztürk ailesinin başarısı bununla da sınırlı değil! Ayrıca iki kardeş ve damat, sızıntı dergisinin yapmış olduğu yarışmada da umre ödülü kazanmış. Öztürk çifti, kutsal topraklara ilk kez geliyor. Ayşe Hanım, kızının geçen yıl da umre kazandığını söylüyor. Ancak hamileliği sebebiyle umreye gidememiş. Bu yıl kızı lohusa haliyle hazırlanmış sınava. Tabi bu süreçte torununun bakımıyla ilgilenen anneanne Ayşe Öztürk'e de kazandığı umreyi hediye etmiş. Çok heyecanlı olduğunu söyleyen Ayşe Hanım, mahcup bir eda ile şu duayı ediyor: "Allah'ım iki kat günahımı getiriyorum, buradan tertemiz dönebilmeyi nasip eyle!"

TELEVİZYON İZLEMEK YERİNE KİTAP OKUDUM VE KAZANDIM

Fatma Karakoyunlu da, bu yıl ki Herkes O’nu Okuyor yarışmasının Elazığ il birincisi. Geçen yıl da sınava girmiş Fatma Hanım, ancak 40. olmuş. Ancak Medine’ye Allah Resulü’nü ziyarete gelmeyi çok arzulayan Fatma Hanım, büyük bir özveri ile hazırlanmış. İmam olan eşinin tayini sebebiyle bir köye yerleşen Fatma Karakoyunlu için de hummalı bir çalışma başlamış. “Köyde hep evdeyim. Televizyon izlemektense kitap okuyarak geçirdim vaktimi.” ifadelerini kullanan Fatma Hanım, kendisini ‘Kazandınız’ diyerek arayanlara inanamamış önce. Eşi aynı numarayı geri arayıp, şaka olmadığını öğrenince tarifsiz bir mutluluk yaşadığını söylüyor Fatma Hanım. Memleketinde 4 yaşındaki oğlunu bırakıp geldiğini söyleyen Karakoyunlu, Kabe’yi ilk gördüğünde sağlık duası etmek istiyor. Bir de 3 kızı ve oğluyla beraber tekrar umreye gelmeyi arzu ediyor.