Almanya'nın saygın gazetesi Süddeutsche Zeitung'da Luisa Seeling imzasıyla yayımlanan yorum yazısında "Operasyon ile 'bana karşı olan kimse kendisini güvende hissedemez' sinyali veriliyor" tespitinde bulunuldu.

Türkiye'deki devlet gücünün basına karşı saldırgan tavrını örtme derdinde bile olmadığını belirten Seeling "Bu sefer, hükümeti eleştiren yayıncılık yapan Koza İpek Holding'e isabet etti. Tüm dünya kameralardan canlı bir şekilde demir makaslarla zincirlerin kırılarak içeri girildiğini ve biber gazı sıkıldığını izledi." ifadelerini kullandı.

"AKP hükümeti ve onun direksiyonunun başındaki Cumhurbaşkanı Erdoğan bir taşla iki kuş vurdu." diyen Seeling yaşananları "Güç talebinin önünde duran bir medya organı daha susturuldu. Hem de Gülen Hareketi'ne bir darbe indirildi." şeklinde aktardı.

Gücün gösterilme şeklinin güç sahibinin sinirliliğini ortaya koyduğunu belirten Seeling, "Yapılanlar refah ve istikrar vaat eden AKP'nin bu zamana kadar güçlü bir şekilde yaptıklarının parçalandığını gösteriyor. Medyaya karşı yürütülen kampanya kontrolsüz. Tek başına iktidar olmayabilir. Yapılanlar endişe kokuyor." ifadelerine yer verdi.