Pakistan'da Pencap Eyaleti İçişleri Bakanlığı, Hindistan istihbaratının Başbakan Navaz Şerif'e suikast planladığını bildirdi.

Ülkedeki güvenlik birimlerine verilen uyarı raporunda, Hindistan İstihbarat Ajansı'nın (RAW), Başbakan Navaz Şerif'e suikast girişiminde bulunmak için planlar yaptığı öne sürüldü. Raporda, Hindistan'ın Mumbai'deki patlamadan sorumlu tuttuğu Jematü Dava Örgütü'nün lideri Hafız Said'e suikast düzenleyerek ülkede kaos çıkaracağı belirtilirken, bu ortamda Başbakan Şerif'e de suikast girişiminde bulunacağı kaydedildi.

Başbakanlık Sözcüsü Musaddık Malik ise konu hakkında yaptığı açıklamada, "Pakistan'ın muz cumhuriyeti olmadığını ve başbakanlarını gerektiği gibi koruyabileceklerini" aktardı.

İki ülke arasında yaşanan sınır çatışmaları nedeniyle tansiyon bir türlü düşmezken, Pakistan'da üst düzey yetkili ağızlar RAW'ın ülkede terörist aktivitelerine destekte bulunduğunu ve ellerinde delil olduğunu ifade ediyor. Pakistan'ın konu hakkında Birleşmiş Milletler'e bir dosya verdiği belirtiliyor.