Pakistan’daki parlamentonun düzenlediği 5 gün süren ortak oturumlar sonucunda, Yemen'e 'asker göndermeme' kararı alındı.

Pakistan'da parlamentonun Yemen'e asker gönderme ile ilgili 5 gün süren ortak oturumu sonuçlandı. Yemen'e askeri bir müdahalenin söz konusu olmayacağına dikkat çeken Parlamento, "Yemen’de süren çatışmalarda tarafsız kalınacak; ancak krizi dindirmede diplomasi yolu ile rol oynanabilir." duyurusunu yaptı.

Hukukçular tarafından da onaylanan 12 maddelik tasarıda, "Pakistan, Yemen’e direkt askeri müdahale yapmayacak; ancak İslamabad, Suudi Arabistan’ın toprak bütünlüğünü korumak için gerekli askeri yardımı yapacaktır." şeklinde maddeler yer alıyor.

Pakistan'da hükümet, Suudi Arabistan’ın Yemen’e başlatılan hava ve kara harekatına doğrudan katılmasını istemesi ile karar için ortak oturum kararı almıştı. Parlamentodan çıkan kararla Pakistan, 'tarafsızız’ mesajı vermiş oldu. Tasarıda, "Pakistan, Suudi Arabistan’ın toprak bütünlüğü tehlikeye girdiği durumda, Arabistan halkı ve devleti ile birlikte omuz omuza savaşmaya hazır." ifadeleri de yer alıyor.