Pakistan’ın başkenti İslamabad’ın köyünde geleneksel boğa yarışı düzenlendi. Kırsal bölgelerde yapılan spor etkinliğini, binlerce vatandaş gün boyu ilgiyle takip etti.

Pakistan'da yıl içinde değişik zamanlarda kırsal bölgelerde yapılan boğa yarışları büyük dikkat çekiyor. Davullar ve zurnalarla yarış alanına getirilen boğalar, büyük özen gösterilerek yarışa hazırlanıyor. İki boğanın tahtayla birbirine bağlandığı yarışta, sürücüler boğaları, iple bağlı ahşap bir tahtanın üzerinde kayarak kontrol etmeye çalışıyor. Boğaların yarış alanını terk etmemesi için büyük bir çaba sarf eden boğa sürücüleri, birbirleriyle kıyasıya yarışıyor. Ayrıca saha kenarından patlatılan barutlara boğaların korkup hızlı koşması sağlanıyor.

Ortalama 100 boğanın katıldığı yarışta hedef, yarışçının yaklaşık 250 metrelik bir alanı en hızlı bir şekilde tamamlaması. Boğaların genellikle tarım için kullanıldığı Pakistan’da, yarışa katılan boğaların özenle eğitilmesi gerekiyor.

Yarış boğalarının fiyatları ise bin ila 3 bin dolar arasında değişirken, daha önce yarışı kazanmış boğaların fiyatı ise 8 bin ila 20 bin dolar arasında.

Pakistan’da kış aylarının başlamasıyla başlayan boğa yarışlarına ilginin çok olmasını fırsat bilen bazı vatandaşlar, izleyicilere yiyecek ve içecek satarak gelirlerine katkıda bulunuyor.

Aktivite için çok ciddi güvenlik tedbirleri alınmasa da bu konuda görevlendirilen kişiler, seyircileri yarış alanının sınırları dışında tutmaya çalışıyor.

Devlet desteği olmadan organize edilen spor etkinliğinde, kazanan boğanın sahiplerine traktör ve motosiklet hediye ediliyor.