Milli Savunma Bakanlığı: Irak kuzeyi Hakurk bölgesinde planlandığı şekilde başarıyla devam eden Pençe Harekâtı'nda 3 PKK'lı terörist daha etkisiz hale getirildi. Böylece harekâtın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 22 oldu.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Irak kuzeyi Hakurk bölgesinde planlandığı şekilde başarıyla devam eden Pençe Harekâtı'nda 3 PKK'lı terörist daha etkisiz hale getirildi. Böylece harekâtın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 22 oldu" denildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ayrıca, 'Pençe Harekâtı kapsamında Hakurk bölgesinde girilen teröristlere ait sığınak ve mağaralarda çok miktarda ağır ve hafif silah mühimmatı ile yaşam malzemeleri ele geçirildi.' denildi.

PENÇE OPERASYONU!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), PKK'lı teröristlerin yuvalandığı Irak'ın kuzeyindeki Hakurk'a 27 Mayıs'ta öğle saatlerinden itibaren havadan ve karadan "Pençe" operasyonu başlattı. Bölge savaş uçaklarınca ateş altına alınırken Fırtına obüsleriyle de top atışları yapıldı. F-16'larla yapılan operasyon, tanker uçaklar, SİHA ve İHA'larla da desteklendi. Hedeflerin ateş altına alınmasının ardından bölgeye 5 bin civarında komando sevk edildi. Bölgeye yönelik özel olarak eğitilmiş komandolar yerli ve milli helikopterlerimiz Atak'la alanlara indirildi. Atışlarla teröristlerce kullanılan mağara, sığınak, barınak ve mühimmat depoları vuruldu. Şu ana kadar operasyonda 9 terörist etkisiz hale getirildi. Atışlar sonrasında bölgede izlenen patlamalar, mühimmat depolarının tam isabetle vurulduğunun göstergesi olarak değerlendirildi. Hakurk'a yönelik operasyonun amacının, Kandil'e uzanan yolu temizlemek olduğu bildirildi. TSK, Hakurk'un güneyindeki Kelereş Tepe'yi de hedef aldı. Bu tepe ele geçirildiğinde, TSK için Kandil'in yolu açılmış olacak. Hakurk'tan Kandil'e giden yolda aşılması ya da ele geçirilmesi gereken iki tepe bir de PKK'nın Sidekan kampı bulunuyor.