Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, muhalif lider Boris Nemtsov’un öldürülmesinin kesin bir provokasyon olduğunu söyledi.

Kommersant FM’e konuşan Peskov, “Nemtsov’un öldürülmesi ile ilgili bir sonuç ortaya koymak için erken. Ancak şundan emin olabiliriz ki bu yüzde 100 provokasyon…” dedi.

Nemtsov’un Rus yöneticilere karşı muhalif bir isim olduğunun net bir şekilde bilindiğini hatırlatan Peskov, “Kiev’de farklı insanlarla sıkı kontağı vardı. Oraya sık sık gidiyordu. Bu gizli değil. Bunu herkes biliyor.” değerlendirmesinde bulundu. Peskov, muhalefetin önümüzdeki günlerde bir gösteri hazırlığında olduğunu da hatırlattı.

Nemtsov’un Rusya yönetimi açısından herhangi bir tehdit oluşturmadığını kaydeden Kremlin sözcüsü, “Nemtsov’a tüm saygımızla birlikte siyasi açısından kendisi bir tehdit değil. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve hükümetin popülaritesi yanında Nemtsov ortalama bir figür…” değerlendirmesinde bulundu.

RT’ye yaptığı açıklamada da Nemtsov’un beraberinde olan isimle ilgili de çalışma yapıldığını kaydeden Peskov, “Biz kendisinin bir kızla beraber olduğunu biliyoruz. Biz bu kızın rolü ile ilgili resmi makamların çalışmalarını bekliyoruz.” dedi. Nemtsov’la birlikte yürüyen kızın 1991 Kiev doğumlu olduğu iddia edilmişti.