Almanya’ya gelen mültecilerin onda birini alan Aşağı Saksonya Eyaleti İçişleri Bakanı Boris Pistorius, "Yasal koşullar çerçevesinde mültecilere konaklama yeri bulmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Bu hem zaman alıyor, hem de maddi yükümlülük getiriyor.” dedi.

Acil ihtiyaç duyulan mülteci yurdu inşaatında çevreci ve ısıyı daha iyi muhafaza eden camlar gibi bazı hükümlerin ertelenmesi gerektiğine işaret eden Pistorius, "Biz bir taraftan daha fazla mülteci alıyoruz ve istiyoruz, diğer taraftan ise bazı engellerden dolayı mültecilere istediğimiz şekilde konaklayacağı bir yer sunamıyoruz. Artık kaybedecek zamanımız yok. Mülteciler bir an önce kışı geçirebilecekleri şekilde yerleştirilmeli. Bu sadece bizi değil tüm eyaletleri ilgilendiren bir konu” dedi.

Bakan, sanatçı Til Schweiger’in düşündüğü mülteci yurdu konseptini bu hafta sonuna kadar kendilerine ulaştıracağını belirtti. Schweiger ise Salı akşamı ARD’de katıldığı bir programda daha önce söz verdiği gibi Osterode mülteci yurdunun yanı sıra Osnabrück kentinde mültecilerin ilk kabul edildiği bölgede bisiklet atölyesi, dil kursu gibi faaliyetler için maddi destek vereceğini açıkladı.