Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, ayrılıkçı bölge Doğu Ukrayna’nın otonomi kazanması ya da Ukrayna’da federasyon yapısına geçilmesine referandumla karar verilmesi gerektiğini söyledi.

Doğu Ukrayna’da iç savaşın sona ermesini sağlayacak Donbas’ın statü sorunu ile ilgili Münih Güvenlik Konferansı’nda değerlendirmede bulunan Poroşenko, “Otonomi sorunu anayasal değişiklikle mümkün. Diğer bir model federasyonun da tartışılması gerekiyor. Ben bugün federasyon tartışmasını referanduma götürmeye hazırım. Sonuçta ne çıkacağını da biliyorum.” ifadelerini kullandı.

Kiev’in yeni bir ateşkes ilan etmeye hazır olduğunu da belirten Poroşenko, “Sivillerin arasında kaybı önlemek için tam bir ateşkes ilanını destekliyorum. Bunun için Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande’nin desteği var.” şeklinde konuştu.

Poroşenko, Rusya, Almanya ve Fransa liderlerinin katılımı ile dörtlü telekonferans zirvenin yapılacağını, doğu Ukrayna’da tansiyonu düşürmek istediklerini söyledi.