Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, IŞİD terör örgütünün barbarlıklarıyla İslam dinine leke sürdüğünü söyledi. Putin, söz konusu terör örgütü ile mücadelenin önemli olduğuna işaret etti.

Moskova Merkez Camii’nin açılış merasiminde konuşan Putin, IŞİD’ın masum insanları öldürdüğüne dikkat çekti. Rusya Devlet Başkanı, “Köktencilikle mücadele çok önemli. Çünkü, bugün siyasi amaçlar için dini duygular adice sömürülmeye çalışılıyor. Bugün Ortadoğu’da neler yaşandığını görüyoruz. IŞİD teröristleri dünyanın büyük dini İslamı’a leke sürüyor. Örgüt,nefret tohumu ekiyor, din adamları dahil insanları öldürüyor, dünyanın kültürel eserlerini barbarca yıkıyor.” dedi.

IŞİD’ın yalan bir ideoloji üzerinde kurulduğunu belirten Putin, “Onların ideolojisi İslam’ı sapıtma ve yalan üzerine kurulu. Rusya Müslüman liderleri kahramanca ve korkmadan bu aşırılıkçı propagandaya karşı mücadele ediyor. ” dedi.

Putin, Müslüman gençlerin gerçek İslam değerlerine göre terbiye edilmesinin önemli olduğunu vurguladı. Rusya lideriPutin gelecekte de Rusya’da İslam eğitim kurumlarının açılmasına yardımcı olacaklarını belirtti.