Rusya Müslümanlarının Ramazan Bayramı’nı kutlayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ramazan ayının derin manevi anlama sahip olduğunu vurguladı.

Ramazan ayında Müslümanların inanç kuvvetlendirilmesi mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Putin, “Ramazan ayı değeri bulunmayan yeni deneyim, manevi temizlik ve kişisel gelişim kazandırmakta. Ramazan'ın önemli geleneksek özelliği ise yardıma muhtaç insanlara ilgi gösterilmesidir." ifadelerini kullandı.

Müslüman teşkilatların Rusya’nın sosyal hayatında aktif rol oynadığına da dikkat çeken Putin, "Devlet ve sivil toplum örgütleriyle karşılıklı işbirliğini artırıyorlar. Hayırseverler, eğitim girişimlerine büyük ilgi gösteriyorlar. Müslüman din adamları İslami değerleri bozmaya çalışan, nefret ve düşmanlık tohumu ekmek isteyen her türlü aşırılıkçıların çabalarına karşı katı şekilde mücadele etmekte. Müslüman din adamlarının bu tutumu da büyük saygıya hak ediyor. Bu tür verimli, faydalı, çok yönlü faaliyetler ülkede insanlar arasında dostluk karşılıklı anlayış, sivil barışın ve huzurun korunmasına katkı sağlıyor. Rusya Müslümanlarını kalpten tebrik ediyorum.” dedi.

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev de bayram mesajında, “Bu bayram öncesi manevi temizlik yapıldı, iyi davranışlar sergilendi, insanlara ilgi gösterildi. Eminim ki Siz Müslümanlar gelecekte de dinler arası diyalog ve devlet ile yapıcı karşılıklı işbirliğini artırmak için elinizden gelen her şeyi yapacaksınız. Özellikle, çok uluslu ülkemizin faydası için barışçı eğitim ve yardım çalışmalarınızla...” dedi.