Romanya Başbakanı Victor Ponta, Rusya'nın, füze kalkanına ev sahipliği yapan ülkelere yaptığı tehdidin stratejilerini değiştirmeyeceğini söyledi.

Romanya'da dün ABD ve İngiltere'nin de katıldığı NATO tatbikatının başlamasının ardından açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin bölgede füze kalkanı kurduğu ülkelerin, olumsuz bir durum halinde, öncelikli hedefleri olacağını söyledi.

Rusya Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valery Gerasimov da Romanya ve Polonya'yı hedef göstererek "Yeni füze kalkanı kurulan ülkeler öncelikli hedefiniz olacaktır." açıklamasında bulundu.

Bunun üzerine Başbakan Victor Ponta Twitter hesabından, "Rus yetkililerin yaptıkları tehdit ve eleştirileri sert bir dille reddediyorum. Rusya bizi korkutamaz ve stratejimizde bir değişiklik olmayacaktır." diye yazdı.

Romanya'nın güneyinde bulunan Deveselu Hava Üssü'nde konuşlanacak olan füze kalkanının yıl sonuna kadar aktif hale getirilesi planlanıyor. Bu üs'te ayrıca 200 Amerikan askeri de görev yapacak.