Romanya'daki Uluslararası Bükreş Koleji, bin Romen ve Türk'ü aynı iftar sofrasında buluşturdu.

Romanya'da 21 yıldır eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüren Lumina okulları her yıl düzenlendiği iftar programına bu yıl bin kişiyi davet etti. İftar programı, ailecek katılan Türk ve soydaşların yanı sıra, Romen veli ve konuklardan da yoğun ilgi gördü. Misafirler, zengin iftar menüsünden yemek seçmekte zorlandı.

Ezanın okunmasıyla açlık duygusu, yerini zengin iftar menüsünden istifadeye bıraktı. Daha sonra ise misafirler özel hazırlanmış tatlı ve meyve çeşitlerinin tadına baktı. Çocuklar ise programda arkadaşlarıyla buluşmanın neşesi içindeydi.

Davetliler arasında yer alan Romanyalı profesör George Grigore salondaki atmosferi, "Türk toplumunun bir iftarında konuk olarak bulunuyoruz. Bu iftar artık gelenek haline geldi; anlayış ve dostluğun bir sembolü oldu. Burada farklı inanıştan insanlar bir aradalar; ancak bir o kadar da mükemmel hoşgörü ve uyum var." sözleriyle dile getirdi.

İftara gelen Türk konuklardan iş adamı Erhan Demirhan duygularını şöyle ifade etti: "Ben bir alevi dedesi olarak bunu hoşgörü, saygı, sevgi çerçevesinde, Türk olsun Romen olsun bu birleştirici atmosferi okulun gerçekleştirdiğini görüyoruz. Her şey insan için olduğundan, buraya severek isteyerek geliyoruz."

Bir başka Türk iş adamı Sabit Danış ise "Ramazan ayının birleştirici iklimini burada görebiliyoruz. Ramazan ayında herkesin dargınlıkları, kırgınlıkları bırakıp birlik olmasını diliyorum. " temennisinde bulundu.

İftar sonunda, Bükreş Merkez Camii imamı Osman Aziz yemek duasını yaptı. İftar gecesi, sema ekibinin gösterisiyle sona erdi. Romanya’daki 5 şehirde eğitim hizmeti veren Türk okulları, ilerleyen günlerde diğer şehirlerde de geniş katılımlı iftarlar organize edecek.