Romanya’da iki dönem cumhurbaşkanlığı yapan Traian Basescu, aktif siyasete geri döndü. Basescu, bugünkü genel kurulda Halk Hareketi Partisi’ne (PMP) genel başkan seçildi.

Romanya’nın 2004-2014 yıllarına mührünü vurmuş eski cumhurbaşkanı Traian Basescu, siyaset molasını çabuk bitirdi. Kendi telkinleriyle 2013’te kurulan Halk Hareketi Partisi’nin (PMP) başına geçti. Bugün yapılan olağanüstü genel kurula tek aday olarak giren Basescu, oy birliğiyle seçimi kazandı. Tecrübeli siyasetçinin zafer konuşmasındaki, "Kendi için bir şey isteyen biri değilim. Devletin en yüksek mevkilerinde edindiğim birikimlerin heba olmasına gönlüm razı olmadı." sözleri alkış yağmuruna tutuldu.

Basescu'nun partiye gelmesiyle dört bağımsız vekil daha PMP'ye katıldı. Böylece, PMP'nin parlamentodaki vekil sayısı 8 oldu.

64 yaşındaki Traian Basescu, siyasetin her kademesinde görev yaptı. Ulaştırma Bakanlığı görevindeyken 2000 yılında Bükreş Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanan Basescu, 2004-2014 yılları arasında 2 dönem cumhurbaşkanlığı görevini yürütmüştü.