Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesi'ndeki (MEB) 9’uncu parselde yapılan sondajda doğalgaz bulunamadığı bildirildi.

Rum Politis gazetesi, ENI-KOGAS şirketinin “Amathusa” yatağında yaptığı sondajın başarısızlıkla sonuçlandığını yazdı. Gazete, enerji bakanının sondajın sonuçlarına değinmekten kaçındığını ve ilk olarak Rum Bakanlar Kurulu’nu bilgilendirmeyi tercih ettiğini belirtti.

“Saipem 10000” yüzer sondaj platformunun söz konusu yatakta doğalgaz tespit etmemesine karşın, başka bir noktada doğalgaz bulunması ihtimaline işaret eden veriler toplandığı iddia edilirken ENI-KOGAS şirketinin 9’uncu ve 2 ila 3’üncü parsellerden kesin olarak ayrılma gibi bir niyetinin olmadığı vurgulandı.

Gazete, şirketin “Onasağora” yatağında yapmış olduğu sondajın da başarısız olduğunu hatırlatarak, ENI-KOGAS şirketinin 9’uncu parseldeki verilerin ve yapılan sondaj planlamalarının hatalı olabileceği ihtimalini göz önünde bulundurduğunu ve sondajlara bir süre ara verme kararı aldığını aktardı.