Güney Kıbrıs ile Ermenistan arasında savunma alanında anlaşma imzalandı.

Rum basınına göre, Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis dün Ermenistan’ın başkenti Erivan’da mevkidaşı Seyran Ohanyan ile görüştü. Ziyarette, Güney Kıbrıs ile Ermenistan arasındaki sıkı işbirliği alanının daha fazla genişletilmesinin yollarının ele alındığı ve savunma ile güvenlik alanında ikili işbirliği programının imzalandığı belirtildi.

Habere göre Fokaidis ortak basın toplantısında yaptığı konuşmasında jeopolitik belirsizliğin, istikrarsızlığın ve asimetrik tehditlerin olduğu bu dönemde güvenlik alanında güçlendirilmiş bir işbirliğinin gerekliliğine değindi.

Ohanyan da Güney Kıbrıs ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin daha fazla geliştirilmesi gerektiği üzerinde durdu. Fokaidis’in, Güney Kıbrıs’ı ziyaret etmesi yönünde yaptığı daveti kabul ettiğinin söyleyen Ohanyan, 2016 yazında gerçekleştirilecek olan bir sonraki “Argonaftis” (Argonot) tatbikatına katılma yönündeki arzusunu dile getirdi.

Haberde, Fokaidis’in ziyaretinin Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile yaptığı görüşmeyle tamamlandığı belirtildi.