Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sınır Tanımayan Doktorlar'ın Eylül 2015'ten bu yana tam destek verdiği Maret el Numan Hastanesinin sabah saatlerinde bombalandığını belirtti.
Daha önceki saldırılarda yıkılan ve Aralık 2015'te yeniden inşa edilen hastanenin tekrar hizmete başladığını hatırlatan Öztürk, "30 yataklı hastanemizde 54 kişi çalışıyordu. Hastanemiz saat 09.00 sularında gerçekleştirilen iki saldırı sonrası tamamen yıkıldı. Bombardımanda beş hasta, bir bekçi ve bir hasta bakıcının, yedi kişinin öldüğüne dair kesin bilgilere ulaşıldık" diye konuştu.

Ölü sayısının artmasından endişe duyduklarını vurgulayan Öztürk, bölgede başka bir sağlık kuruluşu olmadığına işaret etti.

Saldırıya uğrayan sağlık merkezinde ne kadar hasta bulunduğuna dair kesin bilgiye ulaşamadıklarını belirten Öztürk, "Suriye'de hastalara ve hastanelere yönelik saldırılar gitgide artıyor. Özellikle son dönemlerde artış kuvvetlendi. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz çünkü bu hastanenin yıkılması demek, bölgedeki yaklaşık 40 bin kişinin sağlık hizmetlerinden mahrum edilmesi anlamına geliyor" ifadesini kullandı.