Faiz oranlarında artışa rağmen dolarda yükseliş devam etti. Dolar 55 rubleye kadar çıkarken, avro da 69 rubleye yükseldi.

Merkez Bankası'nın gerekli görülmesi durumunda faiz oranlarının daha da artırılabileceği açıklamasını değerlendiren Klepaç, “Ben Merkez Bankası'nın faiz oranlarında daha fazla artış yapması gerektiğini düşünmüyorum. Yüksek faiz oranları rublenin mevcut durumuna katkı sağlamayacak. Ancak bu ekonomide negatif gelişmelere neden olacak”¦” eleştirisi getirdi.

Faiz oranlarının mevcut hali ile yüksek olduğunu kaydeden Klepaç, Ulusal Refah Fonu'nu harcamak yerine ülke ekonomisine uzun vadeli nakit girişini sağlayacak politikaların geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. Klepaç'a göre henüz ekonomik durgunluktan çıkmak için gerekli adımlar atılmadı.

Rusya Merkez Bankası faiz oranlarında artışın rublenin istikrarı ve enflasyonla mücadeleye katkı sağlayacağına dikkat çekti. Rusya Merkez Bankası'na göre 2014 sonu enflasyon rakamları yüzde 10'u bulacak, 2015 için de beklenti yüzde 10'un altın değil. Merkez Bankası 2017'de ithal ikame modelin katkısı ile ekonominin çeşitlenmesini ve toparlanmasını öngörüyor. 

Rusya'nın rezervleri ise son bir yılda 100 milyar dolardan fazla eriyerek 418 milyar dolara düştü. Rusya Merkez Bankası, Ukrayna krizi nedeni ile uygulanan yaptırımlar nedeni ile düşen rubleyi güçlendirmek için 70 milyar dolardan fazla harcama yaptı.

Rusya Merkez Bankasına göre petrol varil fiyatları 100 dolara çıkarsa, 2015'de yüzde 1, 2016'da da 1,8-2 büyüme olacak. Petrol varil fiyatları mevcut seviyede kalırsa gelecek yıl için ekonomik büyüme beklenmiyor. Brent çıkışlı petrolün varili 65 dolara kadar düştü.

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, 2015 için nakit çıkış beklentilerini 99 milyar dolardan 120 milyar dolara çıkardıklarını ifade etti. 2014 için nakit çıkışı ise 130 milyar doları buldu.