Rus Kamuoyu Fonu’nun (FOM) yaptığı araştırmaya göre Ruslar en çok uluslararası gerginlik ve enflasyon karşısında birikimlerinin değer kaybetmesinden endişe ediyor.

Bağımsız sosyolojik hizmetler sunan FOM’un Rusya'nın 46 farklı bölgesinden 1600 kişiyle yaptığı ankette "Hayatınızda hangi problemleri yaşama ihtimalini daha yüksek görüyorsunuz?" sorusu yöneltildi.
Ankete göre Ruslar yüzde 60 oranla en çok uluslararası çatışma ve savaştan endişe ediyor. Rusya vatandaşlarına göre bu sorun hayatlarını zaten etkiliyor ya da gelecekte etkileyecek.

İkinci sırada ise yüzde 51 ile fiyatların yükselmesi ve birikimlerin değer kaybetmesi geliyor. Doğal afetlerden endişe edenlerin oranı yüzde 43 olurken, sağlık problemi yaşayabileceğini düşünenler yüzde 42 olarak belirlendi.

Suçun yaygınlaşması ve düzensizlik ile siyasi, etnik ve dini gerekçelerle ülke içi çatışma çıkması yüzde 39 ile beşinci sırada endişe kaynağı.

Maaşların düşürülmesiyle gelirlerinin azalması, daha az maaşlı bir işe geçiş yapmak, işini kaybetmek ve aile içi anlaşmazlıklar Rusları daha az endişelendiren sorunlar olması dikkat çekti.