ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin, Rusya, Suudi Arabistan, Ürdün ve Türkiye’nin de katılımı ile Suriye krizinin çözümüne yönelik zirve önerisinin Moskova tarafından değerlendirildiği bildirildi.

Interfax’a konuşan Rus kaynak, “Teklifle ilgili bilgimiz var. İnceliyoruz.” cevabını verdi.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlediği basın toplantısında, Rusya, Suudi Arabistan, Türkiye ve Ürdün’den yetkililerle Suriye krizini görüşebileceklerini ifade etmişti.

Kerry son yaptığı değerlendirmede de, Suriye krizinin askeri çözümü olmadığını, bunu herkesin ifade ettiğini, bu hafta içinde Rusya, Türkiye, Suudi Arabistan ve Ürdün’ün de katılımı ile bir zirve yapabileceklerini söyledi.

Rusya’nın Esed’i iktidarda tutmak için elinden geleni yapmasının durumu daha da zorlaştırdığını kaydeden Kerry, Rusya’nın IŞİD sorununun çözümüne katkı sağlayabileceğine değindi.

Rusya’nın 30 Eylül’den bu yana devam eden hava operasyonları Suriye’de terör örgütü IŞİD’e ağır darbe vurduğu belirtiliyor. Rusya’nın hava gücü desteğini alan Suriye ordusunun Halep’te ilerlediği gelen haberler arasında.