Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi, Rusya ile serbest ticaret bölgesi oluşturacaklarını açıkladı. Sisi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmenin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Sisi, “Görüşmeler sonucu Mısır ve Avrasya Ekonomik Birliği arasında serbest ticaret bölgesi oluşturulması konusunda anlaşmaya vardık.” dedi.


Putin ile yaptığı görüşme ile ilgili bilgi veren Sisi, “İsrail – Filistin görüşmelerine ve bir Filistin devletinin kurulması için gereken desteğin verilmesi konusunda mutabık kaldık.” diye konuştu.


Mısır, kendi topraklarında ilk defa inşa edeceği nükleer santral konusunda Rusya ile işbirliği anlaşması imzaladı. Sisi ile görüşme yaptıktan sonra basın karşısına çıkan Rus lider mevkidaşı ile nükleer enerji konusunu ele aldıklarını dile getirdi. Putin, “Eğer gereken son kararlar alınırsa mesele sadece nükleer santral inşaatı olmayacak. Rusya, Mısır'da yeni nükleer endüstrisini geliştirecek.” şeklinde konuştu.

Ayrıca Putin, terör ile ortak mücadele edeceklerini belirterek Suriye ve Orta Doğu sorunlarını değerlendirdiklerini de sözlerine ekledi.