Rusya Federal Tüketici Hakları Koruma Servisi Rospotrebnadzor, yasaları ihlal ettiği gerekçesi ile Ukrayna devlet tuz üretici şirketi Artyomsol’dan alımları durdurdu. Artyomsol’un Rusya’da pazarın yüzde 24’üne sahip olduğu belirtiliyor.

Ukrayna’da iç savaşın yaşandığı Donetsk merkezli şirket Avrupa Birliği ülkeleri dahil 22 ülkeye ihracat yapıyor. Şirketin yıllık kapasitesi 7 milyon tonu buluyor.

İnternet sayfasından açıklamada bulunan Rospotrebnadzor, sınırda denetimlerin artırıldığını, çalışmaların sonunda ihlallerin tespit edildiğini belirtti.

Kırım’ın Rusya’ya ilhakı ve Doğu Ukrayna’da yaşanan iç savaş nedeni ile Batılı ülkelerin Rusya’ya yönelik yaptırımları devam ediyor. Rusya yaptırım uygulayan ülkelerden karşılık olarak gıda alımını durdurdu.

Rusya, Eylül ayında da Ukrayna’dan sağlık ve ürün kodları ihlalini gerekçe göstererek çikolata ve şekerleme alımlarını durdurmuştu.

Rusya, Ukrayna’dan meyve sebze, deniz ürünleri, meyve suyu, mısır unu, soya, ayçiçeği, patates ve diğer birçok ürünün alımını daha önce yasaklamıştı.