Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, uluslararası anlaşmalara uygun şekilde Suriye’ye gönderilen askeri teknolojik malzemelerin kullanımı ile ilgili Rus askeri uzmanların bölgede görev yaptığını doğruladı.

Rusya Devlet Başkanı’nın Ortadoğu ve Afrika ülkeleri ile ilgili Özel Temsilcisi görevini de Bogdanov, Interfax’a yaptığı açıklamada, Suriye’de görev yapan Rus askeri uzmanların Suriye ordusuna eğitim verdiğini belirtti.

Bogdanov, “Suriye ordusunu eğitmek için Rus askeri uzmanlar orada bulunuyor. Onlar, askeri teknoloji işbirliği ile ilgili ortak sözleşmeler aracılığıyla gönderilen silahları kullanacak Suriye ordusunu eğitiyor.” dedi.

Moskova’nın Suriye ile bu askeri işbirliğinin uluslararası hiç bir yasayı ihlal etmediğine dikkat çeken Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı, “Suriye ile askeri teknoloji işbirliğimiz Rusya mevzuatları ve uluslararası hukuk normları ile uygun.” şeklinde konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da dün terör örgütü IŞİD’le mücadele çerçevesinde Suriye yönetimine askeri teknolojik yardıma devam edeceklerini söylemişti.