Rusya’nın İrkutsk bölgesinde 22 kadını öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan eski polise ömür boyu hapis cezası verildi. Seri katilin 2 kadını daha öldürme teşebbüsünde bulunduğu, ancak başarılı olamadığı belirlendi.

İrkutsk bölgesine bağlı Angarsk ve Usolsk şehirlerinde 1994-2000 yılları arasında 20’den fazla kadının ortadan kaybolması üzerine geniş çaplı soruşturma başlatan güvenlik güçleri, 2012 yılında bölgedeki bir karakolda çalışan polis memuru Mihail Popkov’u gözaltına almıştı.

Gözaltına alınan polis memuru ilk sorgusunda 3 kadını öldürdüğünü itiraf etmişti. Ancak soruşturmayı derinleştiren güvenlik güçleri, toplamda 22 kadının öldürülme olayını 50 yaşındaki Popkov’un gerçekleştirdiğini ortaya çıkardı.

Savcılık tarafından alınan ifadesinde, öldürdüğü kadınları fuhuş yapmakla itham eden Popkov’un, kendisini “Ahlak Savaşçısı” olarak tanımladığı belirtildi.

Rusya tarihinin en ünlü seri katili, 1978-1990 yılları arasında 53 kişiyi öldürdüğü kanıtlanan Andrey Çikatilo’ydu. Çikatilo’nun öldürdüğü kişiler arasında kadın ve küçük yaşta çocuklar da bulunuyordu.