Suriye’de Esed rejimine karşı savaşan muhalifler, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’e mektup gönderdi. Mektupta, Rusya’nın başkenti Moskova'da 6 Nisan’da başlayan ve Esad rejimi ile bazı muhalif gruplar arasında yapılan görüşmelere Nursultan Nazarbayev'in müzakerelere doğrudan arabulucu olunması istendi.
Suriye’deki yedi muhalif lider tarafından gönderilen mektupta, ülkede yaşanan krizin çözümü noktasında Rus yetkililerin çabalarına minnettar oldukları belirtilirken, bu sürece Nazarbayev’in de destek vermesini istediler.

Moskova’da başlayan sürecin devam etmesinin hayati bir konu olduğunu ifade eden muhalifler, bu süreçte Kazakistan’ın da yardımcı olunmasının sürece yeni bir aşama sağlayacağının altını çizdiler. Kazakistan’ın tarafsız bir ülke olduğu ve BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ile iyi ilişkilerinin altı çizilen mektupta, Nazarbayev’in barış girişimine olumlu sinyaller verdiğine dikkat çekildi.


Ocak ayında Moskova’da gerçekleşen toplantılarının ilk tur görüşmelerinde bireysel düzeyde davet yapılmış ve görüşmelere SMDK Başkanı Halid Hoca ve Koalisyon üyeleri ile Rusya tarafından davet edilen Muaz el Hatib, Hadi El Bahra, Abdulbasit Seyda ve Bedir Camus gibi 30’a yakın Suriyeli muhalif ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katılmıştı.