Gece geç saatlerde vefat eden Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz El-Suud için halkı çok üzgün.

Bugün başta Suudi Arabistan yazılı medyası olmak üzere Suudi El-İhbariye (haber) kanalı, El-Cezire ve El-Arabiye haber kanalları vefat eden Kral Abdullah'a geniş yer verdi.

Öte yandan, camilerdeki Cuma namazları hutbelerinde, vefat eden Suudi Kral'ın, ülkesi, Arap ve İslam alemi için yaptığı hizmetler anlatıldı. Hutbede ayrıca, Kral Abdullah'ın vefatının ardından Veliahd Prens Selman'a Kral olması için biat edildiği belirtilirken, "Her insan musibet anında Hz. Muhammed (SAV)'in vefatını aklına getirsin. Musibeti hafifleyecektir." denildi. Hutbenin sonunda ise vefat eden Suudi Kralı Abdullah, yeni Kral Selman ve Veliahd Prens Mukrin için dua edildi.

Suudi Hüseyin Gazi adlı vatandaş, Kral Abdullah'ın vefatı için, "Kral Abdullah'ın vefatı hiç şüphesiz İslam Alemi, Arap Alemi ve Suudi Arabistan halkı için çok büyük bir kayıp." dedi.

Muhammed Al-gamidi adlı diğer bir vatandaş ise "Kral Abdullah bin Abdülaziz için Allah'tan rahmet diliyoruz. Salih bir adamdı. Halkına sahip olduğu her şeyi sundu. Allah rahmet etsin. Ömrünü halkına hizmet için adadı." diyerek üzüntüsünü dile getirdi.