Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz’in ölümünün ardından yerine Veliaht Prens ve Savunma Bakanı Selman bin Abdulaziz geçti. Selman bin Abdulaziz, ülkenin 7’inci kralı oldu.

Başkent Riyad’da 1935 yılında dünyaya gelen Kral Selman, Suudi Arabistan devletinin kurucu ailesindeki erkek çocuklar arasında 25'inci sırada yer alıyor. Hayatı boyunca 3 kez evlenen Selman’ın, 10 erkek ve 1 kız olmak üzere 11 çocuğu bulunuyor.

Kral Selman, kendisinden büyük iki ağabeyinin ölümü nedeniyle 2011 yılında, Veliaht Prens ilan edilerek Savunma Bakanlığı görevine getirildi. Yeni Kral'ın, 90 yaşında vefat eden Kral Abdullah gibi reformcu olduğu, Suudi Arabistan’ı modernleştirme çizgisinde devam edeceği ifade ediliyor.

Politikaya erken yaşta atılan ve başkent Riyad Valisi olarak görev yapan Kral Selman, yarım asırlık valiliğinde küçük bir çöl şehri olan Riyad'ı dev bir metropole dönüştürdü.

Bu arada, Kral Selman’ın oğulları da çeşitli üst düzey görevlerde yer alıyor. Prens Abdulaziz petrol bakan yardımcılığı, Prens Faysal Medine valisi, Prens Sultan ise ilk Arap astronot olarak kariyerlerine devam ediyorlar.