Suudi Arabistan'da askerler, Yemen sınırında olası saldırı ve geçişleri önlemek için adeta kuş uçurtmuyor. Suudi Arabistan Kültür ve Enformasyon Bakanlığı'nın organizesiyle aralarında Cihan Haber Ajansı'nın (Cihan) da bulunduğu bir grup gazeteci Yemen sınırına götürüldü.

Basın mensuplarının götürüldüğü sınırdaki Cizan şehrinde, Yemen tarafından gelebilecek her türlü tehdide karşı önlem alan Suudi askerlerin elleri tetikte. Cizan Sınır Bölgesi Birlikleri Komutanı Tümgeneral Miri Al-Şahrani, basın mensuplarına sınırdaki güvenlik önlemleri hakkında bilgi verdi. "Hedefimiz Suudi Arabistan sınırlarını Husilerin veya başkaların tehdidinden korumaktır" diyen Tümgeneral Al-Şahrani, herhangi bir saldırıya çok sert bir şekilde cevap vereceklerini aktardı. Sınırın kontrol altında olduğunu belirten Al-Şahrani, Husilerin Cizan'a girmek için birkaç kez teşebbüste bulunduğunu, sert bir şekilde ateşle cevap verdiklerini aktardı.

ASKERLERİN ELLERİ TETİKTE

Gazeteciler, sınırın sıfır noktasına kadar askerlerin eşliğinden götürüldü. Sınıra tank ve ağır silah sevkiyatı dikkat çekti. Yol boyunca nöbet tutan askerlerin ellerinin tetikte olduğu görüldü. Sınırdaki askeri birlikler ve askeri araçlarda son dönemde ciddi bir artışın olduğu belirtildi. Ayrıca Yemen sınır bölgesine çok yakın yerleşim yerlerinin boşaltıldığı ve burada yaşayanların sınır bölgesinden uzak bir yere tahliye edildiği bilgisi verildi.

DOST VE DÜŞMANI TANIYAN SİLAHLARIMIZ VAR

Tümgeneral Miri Al-Şahrani, ellerinde sınırı ihlal etmeye çalışanların düşman olup olmadığını belirleyen cihazlar olduğunu söyledi. Kaçakçıların Cizan güzergahını sık kullandıklarını ifade eden Suudi komutan, bu nedenle geçişleri çok dikkatli izlediklerini kayd etti. Tümgeneral Miri Al-Şahrani, "Sınırın kaçakçılık bölgesi olması sebebiyle hedefin düşman olup olmadığını belirlemede bazen endişelerimiz oluyor. Silah taşımayan hiç kimseyi hedef almak istemeyiz." dedi.

Komutası altındaki topçu birliklerinin olduğu bölgeyi gezdirdikten sonra gazetecilere açıklamada bulunan Al-Şahrani, sınıra yakın yaşayan halkın endişe etmesine gerek olmadığını ifade etti. Daha önce Husi gruplarının Suudi sınırına doğru hareket ettiği yönünde kendilerine istihbarat bilgilerinin ulaştığını belirten Tümgeneral Miri Al-Şahrani, tüm önlemleri aldıklarının altını çizdi.

Gazetecilerin bölgeyi gezdiği sırada daha önce Yemen tarafından belirlenen hedeflere top ateşi yapıldı.