Suudi Arabistan resmi Haber Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Ahmed El Avd başkanlığındaki heyet, Feza Gazetecilik ve Cihan Haber Ajansı merkezinde 2 gün boyunca temas ve incelemelerde bulundu. 

BİLİCİ: SPA, KARDEŞ KURULUŞUMUZ 

SPA Genel Müdür Yardımcısı Ahmed El Avd'ın yanı sıra İdari ve Mali İşler Genel Müdürü Macid El Macid, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Mübarek El Zehrani, Suudi Arabistan Maliye Bakanlığı Müsteşarı Abdülmecid El Şehri, Sosyal İşler Bakanlığı Müsteşarı Hamad El Dail ve ajansın İdarî Yüksek Kurul Uzmanı Yahya El Abbas'tan oluşan heyet Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdulhamit Bilici ve diğer yetkililerle bir araya geldi. 

Görüşmede Bilici, Cihan'ın yurt içi ve yurt dışı haber ağının yanı sıra abonelerine sundukları hizmetlerle ilgili ayrıntılı bilgi verdi. Yaklaşık 90 ülkede muhabir bulundurduklarını ifade eden Bilici, Cihan'ın Suudi Arabistan'da büro açan ilk Türk ajansı olduğunu kaydetti. 

Genel Müdür Bilici, “SPA bizim kardeş kuruluşumuz. Uzun yıllar devam eden bir işbirliğimiz var. SPA'nın görüntülü sisteme geçmesi ve yeni kanal kurma gibi çalışmalarında bize düşen her türlü desteği sunmaya hazırız.” dedi. Bilici, Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki kardeşlik bağlarının medya alanına daha fazla yansımasının önemine dikkat çekti.

EL AVD: CİHAN, PROFESYONEL ÇALIŞIYOR

SPA Genel Müdür Yardımcısı ve Haber Müdürü El Avd ise “İlgili departmanları ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunduk. Yapmayı düşündüğümüz çalışmalarda bize çok faydalı olacak bilgiler aldık. Haber, fotoğraf ve videonun yanı sıra pazarlama, insan kaynakları, müşteri hizmetleri gibi birçok alanda önemli bilgiler edindik. Özellikle buradaki çalışanların iş ahlakı işlerine olan sadakati beni çok etkiledi. Ajansımızın geliştirilmesi konusunda Cihan'ın tecrübesinden faydalanacağız.” şeklinde konuştu. 

Cihan'ın oldukça yüksek bir kalite standardına ulaştığını vurgulayan El Avd, "Haberciliğin yanı sıra abonelerine sunduğu hizmet son derece profesyonel. Ajanstaki bu ilerleme bizi çok memnun etti. Görüşmelerimizde habercilik alanında her türlü işbirliğinin sağlanması ve ilerletilmesi konusunu ele aldık. Biz bu ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesini arzu ediyoruz. Cihan'ın başarıları bizi memnun ediyor.” diye konuştu.