Tuna Vakfı, Ramazan vesilesiyle 6 bin fakire giyecek yardımı yapıyor. Almanya merkezli Time to Help Derneği’nce Almanya'dan toplanan az kullanılmış elbiseler, Bükreş Büyükşehir Belediyesi tesislerinde ihtiyaç sahiplerine teslim ediliyor.

Romanya’da 20 yıldır muhtaçların yardımına koşan Tuna Vakfı, Ramazan vesilesiyle hayırlı bir işe daha imza attı. Tuna Vakfı Almanya’da faaliyet gösteren Time to Help Derneği’nce toplanan yazlık elbiseleri, Romen ihtiyaç sahiplerine dağıttı. İkinci el elbise, ayakkabı, gelinlik, oyuncakların yanı sıra tekerlekli sandalye, yürüteç ve bebek arabasından oluşan yardım malzemelerin yaklaşık altı bin ailenin ihtiyacını karşılaması bekleniyor.

Almanya’da istiflenip gruplanan kıyafetler, Romen ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ominis sosyal yardım merkezinde sergilenen kıyafetler, belediyece tespit edilen 6 bin ihtiyaç sahibinin yüzünü güldürdü. Büyükşehir Belediyesi'nin belirlediği kişilere verilen randevu sistemli biletler ile ihtiyaç sahibi Romenler yazlık kıyafetlerini seçerek aldı. Aile ferdi sayısı esas alınarak verilen poşetlere istedikleri kıyafetleri seçerek dolduran Romenler, erkek, bayan, çocuk, bebek ve oyuncak olmak üzere ayrılan bölümlerde ihtiyaç duydukları malzemeleri aldı.

Almanya'dan gönderilen gelinlik ve abiye kıyafetlere Romenlerin ilgisi büyük oldu. Aileleri ile gelen çocuklar ise oyuncak bölümünden istediği oyuncakları seçti.

Yardıma muhtaç Romenler Almanya'daki yardımseverlere ve Tuna Vakfı'na teşekkür etti.

Kıyafet yardımının yanı sıra bu sene vakıf Almanya'dan gelen tekerlekli sandalye yürüteç bebek arabası ve bebek taşıyıcılarını belediyenin belirlediği ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine teslim edecek.

20 senedir Romanya'da faaliyette olduklarını ve ihtiyaç sahiplerinin yardımına koştuklarını belirten Tuna Vakfı Genel Müdürü Mehmet Emin Korkut "Bu, Time to Help ve Bükreş Büyükşehir Belediyesi ortaklığı ile yaptığımız ikinci faaliyet. İlkini Şubat ayında 12 bin kişiye kışlık elbise yardımı olarak yaptık. Şimdi yaptığımız yardımda 6 bin kişiye yazlık kıyafet yardımı ulaştırıyoruz. Kurban Bayramı'ndan sonra da tekrar kışlık kıyafet yardımı yapacağız." dedi.

30 Haziran’da başlayan kıyafet dağıtımı 3 Temmuz’da sona erecek. Büyükşehir belediyesine kayıtlı sosyal yardıma muhtaç kişiler, saat 10-17 arasında gelerek ihtiyaçları olan kıyafetleri büyükşehir yardım merkezinden alabiliyor.