Azerbaycan ve Türkiye Hava Kuvvetleri'nin katılımıyla gerçekleştirilen 'TurAz Kartalı 2015' askeri tatbikatının başarıyla sona erdiği bildirildi.

Konuya ilişkin Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, iki ülkenin askeri işbirliği anlaşması kapsamında 22 Ağustos'ta başlayan 'TurAz Kartalı 2015' tatbikatının 18 Eylül'de başarıyla tamamlandığı açıklandı.

Bakanlık, askeri tatbikatın sona ermesi çerçevesinde Azerbaycan Hava Kuvvetleri Komutanı Ramiz Tahirov ve Türkiye Hava Kuvvetleri temsilcisi Nihat Çırakoğlu'nun da katıldığı değerlendirme toplantısı gerçekleştirildiğini vurguladı. Toplantıda uçuş ve teknik heyetin çalışmalarının ele alındığı değerlendirmede, hava araçlarının ortak gerçekleştirilen faaliyetinin üst düzeyde olduğunun sonucuna varıldığı dile getirildi.

Görevleri uzmanca icra eden pilotların tam not aldığını belirten komutanlar, hava kuvvetlerinin ortak tatbikatının, iki ülke pilotlarının savaş tecrübelerinin daha da geliştirilmesine ve benzeri görevleri gerçekleştirmekte büyük fırsatlar sağlayacağını kaydetti.

Azerbaycan'ın ev sahipliğinde düzenlenen tatbikata 30'dan fazla askeri hava aracı katıldı. Tatbikatta; Mig-29, F-16, Su-25 savaş, F-4E bombardıman uçakları, C-130 Hercules nakliye uçakları, Mi-35, Mi-17 ve Skorski UH-60 savaş helikopterleri bir dizi operasyonlar gerçekleştirdi.