ABD'de faaliyet gösteren çok sayıda Türk derneğinin çatı kuruluşu Türkî Amerikan Birliği (TAA), ABD Kongresi'nde iftar yemeği verdi.

Geleneksel iftar programına aralarında Kongre üyeleri, Kongre çalışanları, sivil toplum kuruluşu liderleri ve akademisyenlerin de olduğu çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan TAA Başkanı Faruk Taban, dernek olarak yaptıkları faaliyetlerinden bahsetti. Aile, dost ve arkadaşların Ramazan’da bir araya geldiğini kaydeden Taban, “Bunu 30 gün süren Şükran Günü olarak anlayabilirsiniz.” dedi. Taban, Washington’daki merkez ofislerinde hemen hergün iftar yemeği verdiklerini ifade etti.

"GELDİM; ÇÜNKÜ BU TOPLULUĞUN BİR PARÇASI OLMAK İSTİYORUM"

Demokrat Partili Kongre Üyesi Debbie Dingell, Kongre üyesi seçilmesinin ardından ilk kez bir iftar yemeğine katıldığını ve bundan onur duyduğunu söyledi. Tefekkür ayı Ramazan’ın Müslümanlar için çok önemli olduğunu kaydeden, “Geldim çünkü bu topluluğun bir parçası olmak istiyorum." dedi.

Ezher Camii İmamı Bilal Ankaya ise Ramazan ayının İslam dünyası için önemini özetleyen kısa bir konuşma yaptı.

SİLAHLI HİZMETLER KOMİTESİ ODASINDA EZAN OKUNDU

TAA’nın bu yıl 4. kez düzenlediği iftar vesilesiyle Kongre’nin kimi zaman savaş kararları aldığı Senato Silahlı Hizmetler Komitesi’nin toplantı odasında canlı ezan okundu. Programda ayrıca Hizmet Hareketi’ni konu edinen ‘Love is a Verb’ belgeselinin kısa bir özeti izlendi.

Amerika’daki en büyük Türk çatı kuruluşu TAA’in şemsiyesi altında altı bölgesel federasyon ve tüm ülkeye yayılmış 200’den fazla kurum bulunuyor.