Geçen yıl eşi ve 11 yaşındaki kızı ile otomobilinin içinde kardeşini beklerken kiracısı Kadir K. tarafından silahlı saldırıya uğrayarak başından vurularak öldürülen Mustafa Yıldız’ın davası başladı. Katil zanlısı Kadir K. olay günü hem poliste ve savcılıktaki ifadesinde suçunu itiraf etmişti. Kadir K. mahkemede okunan ifadeleri de aynen kabul etti. Duruşmaya çok sayıda vatandaş ve basın ilgi gösterince, polis tarafından sıkı güvenlik önlemleri alındı.

Duisburg halkı tarafından sevilip sayılan esnaf Mustafa Yıldız, 26.06.2014 tarihinde, eşi ve 11 yaşındaki küçük kızı ile arabanın içinde kardeşini beklerken, kiracısı Kadir K. tarafından silahlı saldırıya uğrayarak başından vurularak öldürülmüştü. Bir yıldır kira borcunu ödemeyen Kadir K.’ nın, Mustafa Yıldız’la aralarında bir soğukluk oluşmuş. Bundan dolayı evsahibi Mustafa Yıldız’da belediyede birikmiş Kadir K.’nın elektrik ve su borcunu ödememişti.

Kadir K.'nın talebi üzerine Mustafa Yıldız'ın, “Sen benim bir yıldan beri kiramı ödemiyorsun, ben senin belediye borçlarını niye ödeyeyim.’’ dediğini söyleyen kardeşi Adem Yıldız, bu tatsız olaydan sonra gerilen Kadir K. 26 Haziran 2014’ de saat 22:00 civarlarında cinayeti işlediğini aktardı Yıldız, “Ağabeyim 30 yıllık esnaftı. Hiç kimse ile bir husumeti yoktu. Olay günü akşam namazına yetişmesi için benim arabama ailecek bindiler ve gözlerimin önünde katil zanlısı, ağabeyime kurşun yağdırdı. Aynı kişi benim de peşime düşerek 5 elde bana sıktı. Ben olayın şoku ile kendi dükkanıma sığındım."şeklinde açıklamalarda bulundu. Şahit olarak dinlenen Yıldız, “Alman adaletine güveniyoruz. Her şeyin çok net görüldüğü bu mahkemeden, en ağır bir şekilde bir cezanın verileceğini umuyoruz. Adaletli bir şekilde yargılanarak, bir ömürboyu yani en azından 15 yıl ceza verileceğini mahkemeden bekliyoruz.” dedi.