ABD'de bulunan Türk Kültür Merkezi'nin (TCC) New Jersey şubesi tarafından düzenlenen Bahar Festivali'ne her renkten ve ırktan insan katıldı.

'Türk Bahar Festivali' adı ile düzenlenen etkinliğe, New Jersey eyaletinde yaşayan farklı milletten çok sayıda insan iştirak etti. Gün boyu devam eden festivalde açılan standlarda, yemek, el sanatları, Ebru gibi Anadolu kültürünün zenginlikleri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Etkinliğe bölgenin belediye başkanı da çocukları ile birlikte katıldı.

Öğle saatlerinde başlayan festival için hazırlıklar günler öncesinden yapıldı. Festivalde gönüllü çalışan onlarca insan, etkinliğin düzenleneceği Overpeck County Park’a günün ilk ışıklarıyla geldi. Standlar kuruldu; çocuklar için dev şişme oyun sahaları yerleştirildi. Döner, kebap için etler hazır hale getirildi ve öğleye doğru ziyaretçilerin gelmesine yakın vakitte de festival alanında ocaklar yakılıp, gözlemeler saç ısıtıcılar üzerine atıldı. Saat öğlen vaktini gösterdiğinde ise festival alanına insanlar adeta akın etti. Oto parklar doldu; çocuk sesleri birden her yeri kapladı. Çocukların koşuşturmaları, ebeveynlerin ellerinde yiyecekleri ile konu-komşusuyla sohbeti, festivalin sıcak bir ortamda geçmesine vesile oldu.

Türk yemeklerinin olduğu standların önü, gün boyu yoğun ilgi gördü. Yemek standlarının dışında festival alanında Anadolu kültürünü tanıtan resim, Ebru, el işi sanatları yer aldı. Ebru sanatını festivale gelen ziyaretçiler de bizzat uygulama ayrıcalığını yaşadı.

BELEDİYE BAŞKANI: SON DERECE RENKLİ VE GÜZEL BİR FESTİVAL

Festivale çocukları ile birlikte katılan Ridgefield Belediye Başkanı Anthony Suarez, etkinliğin beldeleri için oldukça anlamlı olduğunu dile getirdi. Festivalin Türk-Amerikalılar tarafından düzenlendiğine ancak her milletten insanın katıldığına işaret eden Suarez, "Burada Türk insanı kendi kültür ve zenginliğini tanıtırken diğer taraftan da yaşadığı toplumla bütünleşiyor. Bu da yaşadığımız bölgeyi daha güvenli ve huzurlu bir yer haline getiriyor." dedi.

TCC’in her zaman birbirinden renkli etkinliklere imza attığına dikkat çeken Belediye Başkanı, "Bu renkliliği festivale onlarca farklı milletten insanın katılmasından da anlayabilirsiniz. Yoldan geçenler dahi Türk Kütlür Merkezi’nin afişini görüp duruyor; buraya geliyor. Ben de bu renkli ortamı yaşamak için çocuklarımla geldim. Çok da iyi etmişim." diye konuştu.

MÜDÜR AYDIN: AMAÇ ÖĞRENCİLERİN BURS İHTİYACINI KARŞILAMAK

New Jersey Bergen TCC Müdürü Yavuz Aydın, öğrencilerin burs ihtiyaçlarını karşılayabilmek için bu etkinliği düzenlediklerini dile getirdi. Öğrencilerin burslarına yardımcı olabilmek amacıyla önce kermes düzenlemeyi hedeflediklerini belirten Aydın, ancak daha sonra yaptıkları toplantılarda bunun festival şeklinde düzenlenmesine karar kıldıklarını vurguladı.

Aydın, "Festivalle hem burs ihtiyacını karşılayabileceğimizi, hem de yaşadığımız toplumla kendi kültürümüzü, değerimizi paylaşabileceğimizi idrak ettik ve nihayetinde böyle bir etkinliğe karar kıldık." dedi.

Festivale farklı milletlerden katılımı sağlayabilmek amacıyla sosyal medyada tanıtım yaptıklarını ve yerel basına reklam ve marketlere broşür dağıttıklarını aktaran Aydın, "Çok şükür bunda da başarılı olmuşuz ki bugün gördüğünüz gibi çok sayıda farklı milletlerden insanlar aileleri ile geldi." şeklinde konuştu.