Dünyada sadece Türkmenistan'da büyük coşkuyla kutlanan At Bayramı için hazırlıklar devam ediyor. Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un ev sahipliğinde kutlanacak At Bayramı törenlerine yabancı üst düzey konuklar da davet edildi. Törenlere, 50 ülkeden 500'den fazla yabancı konuğun katılması bekleniyor. At Bayramı kutlamaları kapsamında, yabancı konukların katılımıyla ilk tören yarın yapılacak. Devlet Başkanı Berdimuhamedov'un başkanlığında Uluslararası Ahal Teke Atçılık Birliği'nin 5. Toplantısı düzenlenecek. Ayrıca, uluslararası fuar ve konferans tertip edilecek.

Her yıl nisan ayının son pazar günü kutlanan At Bayramı dolayısıyla at koşusu düzenlenecek. Ayrıca, geleneksel hale dönüşen at yarışları organize edilecek. At Bayramı etkinlikleri kapsamında atların güzellik yarışması da düzenleniyor. Uluslararası ve yerli jüri üyeleri tarafından seçilen en güzel atın sahibine son model araba hediye ediliyor.

Türkmen kültürünün ve sosyal hayatının vazgeçilmez bir parçası olan Ahal Teke atları adına düzenlenen At Bayramı'na son yıllarda Türkiye'den de üst düzey katılım gerçekleşiyor. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve birçok bakan bu törenlere iştirak etmişti. Dünyada At Bakanlığı bulunun tek ülke olan Türkmenistan'da At Bayramı renkli görüntülere sahne oluyor.
Ahal Teke Türkmen atlarının bundan 3000 yıl evvel ilk evcilleştirilen at türü olduğu belirtiliyor. Ahal Teke atları, güzelliği, açlığa, susuzluğa ve çöle dayanıklılığı ile ünlüdür.