Merkezi Güney Afrika'nın Johannesburg şehrinde bulunan Ümit Hediyesi derneği bu Kurban Bayramı’nda da muhtaçlara yardım elini uzattı. Dernek, Durban, Cape Town gibi şehirlerde yaklaşık 10 bin fakire kurban eti dağıttı.

Profesyonel bir firmada kesilen kurbanların etleri dondurulmuş 3’er kilogramlık poşetler şekilde siyahların yaşadığı Soweto, Thembisa gibi bölgelerde belediyelerin desteği ile dağıtıldı. Büyük çoğunlu işşiz olan insanlar et almak için uzun kuyruklar oluşturdu. Bayramda çocuklar da şekerle sevindirildi.

Ümit Hediyesi’nin dağıtımana katılan Gauteng Eyaleti Sosyal Kalkınma Bakanı Faith Mazibuko, “Türk derneği geçen yıl kurulmasına rağmen 20 binden fazla insana yardım dağıttı. Biz de fakir insanlar toplanmışken, bakanlık olarak mısır unu, yağ ve temizlik malzemesi dağıttık. Ümit Hediyesi ile ortak yardım programlarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Ümit Hediyesi Derneği Başkanı Enes Yasin ise “Derneğimizi geçen sene kurduk. Kısa süre geçmesine rağmen Ramazan ve Kurban bayramlarında şu ana kadar 20 bin aileye yardımlarımız ulaştı. Anadolu’dan ve dünyanın bir çok bölgesinden kurbanlarını Afrika insanına ulaştırmak isteyen hayırsever insanlara, köprü vazifesi görüyoruz. 52 Milyon nüfuslu Güney Afrika kıtanın en zengin ülkesi olmasına rağmen, hergün yaklaşık 12 milyon insan yatağa aç giriyor. Bugün et dağıttığımız mahalledeki evler hükümetin ‘İmar ve Kalkınma Programı (RDP) kapsamında fakirler için ücretsiz inşa ettiği evler. Burada yardımdan faydalanan halkın büyük çoğunluğu işsiz. " diye konuştu.

4 milyon insanın yaşadığı Soweto’da dağıtılan yardıma Türkiye’nin bir çok şehrinden gelen yardımseverler de iştirak etti.