“Latin Amerika'nın Kesik Damarları” kitabının yazarı Eduardo Galeano, 74 yaşında hayata veda etti. Uruguaylı ünlü yazar, Cuma günü akciğer kanseri sebebiyle başkent Montevideo'daki bir hastaneye kaldırılmıştı.

1971 yılında yayımlanan “Latin Amerika'nın Kesik Damarları” adlı eseriyle dünya çapında üne kavuşan Galeano'nun kitapları Türkçe’nin de aralarında bulunduğu 20 dilde yayımlandı. Galeano, eserlerinde en çok başta Güney Amerika olmak üzere tüm dünyadaki insan hakları ihlalleri ve tarih boyunca insanlığa karşı işlenmiş suçlar konularını işledi.

FABRİKA İŞÇİLİĞİNDEN DÜNYACA ÜNLÜ YAZARLIĞA

“Gölgede ve Güneşte Futbol” adlı eseriyle ününü genişleten Galeano, gazetecilik ve yazarlığa başlamadan önce fabrika işçiliği dahil pek çok işte çalıştı.

Galeano’nun çeşitli yayınevleri tarafından Türkçe de yayınlanan başlıca eserleri şunlar: Latin Amerika'nın Kesik Damarları, Ateş Anıları, Aşkın ve Savaşın Gündüz ve Geceleri, Tepetaklak, Zamanın Ağızları, Yürüyen Kelimeler, Kucaklaşmanın Kitabı, Gölgede ve Güneşte Futbol, Aynalar, Ve Günler Yürümeye Başladı.