USB flash bellek büyüklüğündeki 'Stick PC' ile bilgisayarlar artık cebe giriyor. Windows 8.1 işletim sistemi ile donatılan bu mini bilgisayarlar her yere rahatlıkla taşınabilecek. Bilgisayarların açılışında yaşanan beklemeyi ortadan kaldıran bu mini bilgisayarların, HDMI çıkışı olan ekranlara takılarak hemen çalışabilir hale geldiği belirtiliyor. Mayıs ayında piyasa çıkacak ürünün fiyatının 88 dolar olacağı tahmin ediliyor.

Microsoft Korea yetkilisinin konuya ilişkin bugün verdiği açıklamada, 11 santimetre büyüklüğünde ve 50 gram ağırlığındaki 'Stick PC' adı verilen mini bilgisayarın USB flash belleklere benzediği ve Windows 8.1 işletim sisteminin tüm fonksiyonlarını yerine getirebildiği bildirildi. Mini bilgisayarın ayrıca, 16 GB ve 32 GB iç hafızası olduğu ve herhangi bir masaüstü bilgisayar gibi çalışabileceği kaydedildi.

Bilgisayarı açma zorunluluğunu ortadan kaldıran 'Stick PC', HDMI çıkışı olan evlerdeki televizyon monitörüne veya herhangi bir ekrana bağlandıktan hemen sonra çalışıyor. Windows işletim sisteminin olduğu bilgisayarlarda yapılan internette arama, doküman hazırlama gibi tüm işlemler, Bluetooth klavye ve fare ile 'Stick PC'lerde rahatça yapılabilecek.

Minik bilgisayarda ayrıca, Microsoft firmasının bulut çözümü 'Office 365' ile Microsoft Office, Microsoft SharePoint Online, Microsoft Exchange Online ve Microsoft Lync Online ürünleri üzerinden birçok işlem kolaylıkla yapabilecek.

Microsoft Korea Başkanı Chang Hong-kook, yeni ürünün tanıtımıyla ilgili düzenlenen brifingde, "Masaüstü bilgisayarınız ile aynı işlemleri yapan ve aynı arayüz ile donatılmış Windows'un tüm fonksiyonlarını yerine getirebilen bir üründür. Televizyon monitöründe interneti kullanabilir veya video izleyebilirsiniz." diye konuştu.

Yeni mini bilgisayarın, Microsoft'un Güney Kore'deki Daewoo Lucoms Co. tarafından üretileceği ve Mayıs ayında yerli piyasaya sürüleceği bildirildi.

Ürünün fiyatı konusunda henüz kesin bilgi verilmese de, Güney Kore resmi haber ajansının servis ettiği haberde fiyatın tahminen 100 bin Won (yaklaşık 88.4 dolar) olabileceği bildirildi.