Dünya Gıda Programı (World Food Programme – WFP) İcra Direktörü Ertharin Cousin, Sana, Amran ve Aden'e yaptığı 3 günlük ziyaret kapsamında okul binalarında kalan evlerinden olmuş aileler, sağlık merkezi ve hastanelerdeki anneler ve beslenme sıkıntısı yaşayan çocukları ve yiyecek dağıtım merkezlerindeki insanları ziyaret etti. Yemen’de devam eden savaşın yolaçtığı krizin etkilerini gözlemleyen WFP Direktörü, acil gıda yardımına ihtiyacı olan insanlara destek ve fon sağlanmadığı taktirde halihazırda açlık çeken çoğu kadın ve çocuk milyonlarca Yemenliyi kıtlık tehlikesinin beklediğine dikkat çekti.

Savaş, Yemen’in kırılgan gıda güvenliği durumunu daha da kötü hale getirmiş durumda. Dünya Gıda Programı’nın tahminlerine göre yaklaşık 13 milyon insanın yiyeceğe ulaşımı risk altında. Bunlardan ülkenin nüfusunun beşte birini oluşturan 6 milyon kişinin ise acilen gıda desteğine ihtiyacı var.

Yemen’in savaş başlamadan önce bile yetersiz beslenme oranı konusunda Dünya’da önde gelen ülkelerden biri olduğuna dikkat çeken Ertharin Cousin, “Şu an gözlemlediğimiz şey program operatörlerimizin sunduğu gerekli gıdaya erişim sıkıntısı sebebiyle yetersiz beslenmeye maruz kalanların sayısındaki artış. Yapmaya çalıştığımız şey bu çocukların hayatını kurtarmak ve ihtiyaçları olan besleyici gıdaya ulaşma imkânlarını garanti altına almak.” diye konuştu.

Yemen’de bir milyon 200 binden fazla çocuk ‘orta’, yarım milyondan fazla çocuk da ‘ciddi' seviyede yetersiz beslenme sıkıntısı yaşıyor.