Baden Württemberg Eyaleti’nin Winnenden şehrinde altı yıl önce 11 Mart’ta Albertville Realschule’de 15 kişinin hayatını kaybettiği okul saldırısı kurbanları anıldı. Belediye Gençlik Meclisi tarafından organize edilen anma programı saat 09.30’ da saldırının yaşandığı Albertville-Realschule önünde başladı. Törene ölenlerin aileleri, öğrenciler ve halk katıldı. Törende kurbanlar için mum yakıldı, okul önüne çiçekler bırakıldı. Belediyenin gençlik meclisinde de, kurbanların tek tek isimleri okundu. Okul önünde yapılan törenin ardından, kurbanlar için bir de ayin düzenlendi.

Winnenden saldırısının altıncı yıldönümünde yaşanırken Stuttgart Eyalet Mahkemesi’nde Tim K.’nın ailesi ve kaza sigortası arasında devam eden davada, ailesinin kaza sigortasına 130 bin Euro taksit ödeme konusunda mahkemenin kararını yarın vermesi bekleniyor.

Daha önce kurbanların ailesine, öğretmenlerine ve okula 500 bin Euro ödemeye mahkum edilen kaza sigortası, aileye karşı dava açmıştı. Tim K.’ nın babası tabancanın bulunduğu dolabı kilitlemediği için mahkeme tarafından 18 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Kaza sigortası da bunun üzerine ödediği 500 bin Euro’ yu aileden tahsil etmek için dava açtı.

WİNNENDEN’DE NE OLMUŞTU?

Winnenden Albert-Ville Realschule’de 11 Mart 2009’ da okulun eski öğrencilerinden Tim K. tarafından gerçekleştirilen saldırıda 16 kişi öldü, 11 kişi yaralandı. Ölenler ve yaralananlar arasında öğretmen ve bir otomobil satıcısı da vardı. 17 yaşında olan ve okuldan bir yıl önce mezun olan Tim K., katliamın ardından bir süre polisten kaçmaya çalıştı. Okula sabah 09.30 sularında gelen Kretschmer, 9mm'lik yarı otomatik silahla öğrencilere ateş etmeye başladı. Saldırıda hayatını kaybeden öğrencilerin büyük bir bölümünün kız olması, Kretschmer'in kız öğrencileri hedef aldığı söylentilerinin yayılmasına neden olmuştu. Kretschmer, saldırıdan birkaç saat sonra kafasına ateş ederek intihar etmişti.