Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyon güçleri Aden'deki havaalanı yakınını bombardımana tutarken, Yemen Husi militanları ve müttefik ordu birimleri de şehirde, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin özel ikamet için kullandığı bir konutunun yakınını top atışına tuttu. Yetkililerin verdiği bilgiye göre bombalama da toplam 36 kişi hayatını kaybetti.

Yemen'de koalisyon güçleri 6 gündür Aden'i bombalamasına rağmen Husi militanları şehrin eteklerine doğru ilerleyişini sürdürüyor. Bir sağlık yetkilisinin verdiği bilgiye göre Khor Maksar ilçesinde yapılan bombardımanda 26 kişi öldü. Husi militanları tarafından Cumhurbaşkanı Hadi'nin özel ikamet için kullandığı bir konutun yakınına yapılan bombalı saldırıda ise Hadi'ye yakın 10 milisin hayatını kaybettiği bildirildi.

Öte yandan, vatandaşların artan güvenlik tehlikesi nedeniyle bölgeyi hızla terk ettiği belirtiliyor.

ASİRİ: GEMİLER KONUMLARINI ALDI

Suudi Arabistan'ın öncülüğünde Yemen'e hava operasyonları düzenleyen Koalisyon Güçleri Sözcüsü Tuğgeneral Ahmet Asiri, "Kararlılık Fırtınası" operasyonlarına katılan tüm gemilerin konumlarını aldığını aktardı.

Sözcü Asiri, Gemilerin Yemen limanları üzerine deniz denetimlerini yapacağını, Yemen'e yapılan tüm transferleri ve silah kaçakçılığını kontrol edeceğini duyurdu.

SUUDİ GÜÇLERİ İLE HUSİ MİLİTANLARI ARASINDA SINIRDA SICAK ÇATIŞMA

Öte yandan, ilerleyen saatlerde Suudi güçleri ile Yemen'deki Husi militanları arasında sınırda karşılıklı top ve roket atışları yapıldığı iddia ediliyor.

Saada kentinin el-Hisama ve Shida ilçelerinde, Hacca kentindeki Harad kasabasının yakınlarında ağır silah ve bomba seslerinin duyulduğu kaydedildi.

Vatandaşların verdiği bilgiye göre bölgede Suudi helikopterlerinin uçuş yaptığı belirtiliyor.