Yemen'de Husi militanlarının sabahın erken saatlerinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı kuşatması ve şehrin değişik yerlerinde Husi militanları ile muhafızlar arasında çıkan çatışmalardan sonra Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi önderliğinde çatışmaların sonlandırılması için iki taraf bir araya geldi.

Yemen resmi haber ajansı SABA, bu sabah cumhurbaşkanlığı muhafızları ve Ensarallah Hareketi güçleri arasında meydana gelen çatışmanın sona ermesi için Cumhurbaşkanı önderliğinde toplanıldığını aktardı. Toplantıda iki tarafın da temsilcilerinin hazır bulunduğu belirtildi.

Bu bağlamda toplantıda, Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi, İçişleri Bakanı Motahar Rashad Al-Masri, Savunma Bakanı General Muhammed Naser Ahmed Ali, Husi liderlerden aynı zamanda Cumhurbaşkanı'nın da danışmanı olan Saleh As-Sammad ve yine Husi liderlerden Mehdi Al-Meshad bulunduğu kaydedildi. Toplantıda çatışmaların durdurulması ve ortak çözümün bulunması için görüş alış verişinde bulunulacak.

Öte yandan, Zubeyri caddesindeki Husi askerlerinin tuttuğu bir noktada, Başbakan Khaled Bahah’ın konvoyuna düzenlenen saldırının bir benzerinin, Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi'nin Husi liderlerinden Saleh As-Sammad ve Mehdi Al-Meshad ile yaptığı toplantı çıkışında 60'ıncı caddede yaşandığı kaydedildi.