ABD'nin Yemen'in başkenti Sana'daki büyükelçiliğini güvenlik gerekçesiyle kapatmasının ardından Husi militanlarının elçilik araçlarına el koyduğu bildirildi.

ABD Yemen'deki elçiliğini güvenlik gerekçesiyle dün kapattığını duyurmuştu. ABD'nin hemen ardından Fransa ve İngiltere de bugün başkentteki büyükelçiliklerini yine aynı gerekçeyle kapattığını açıkladı. Almanya da Yemen'de bulunan vatandaşlarına bugün ülkeyi terk etme çağrısı yaptı. ABD'nin büyükelçiliğini kapatma kararından sonra ise diplomatların ülkeyi terk etmesiyle beraber silahlı Husi militanlarının elçilik araçlarına el koyduğu kaydedildi.

Öte yandan ABD'nin ülkedeki çıkarlarını gözetmek için Yemen'deki Türkiye veya Cezayir büyükelçiliklerinden yardım isteyebileceği belirtiliyor.

Eylül ayından itibaren Husilerin kontrolü altında olan başkent Sana'da, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın basılmasından kısa bir süre sonra Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi istifa etmişti. Yemen'de yönetimi devralan Husiler, 551 üyeli parlamentonun lağvedildiğini ve yerine 2 yıllık süre ile faaliyet gösterecek 5 kişilik başkanlık konseyinin görev yapacağını duyurmuştu.