Avusturya Yeşiller Partisi Dış Politika Sözcüsü Tanja Windbüchler Türkiye’deki seçim sonuçlarına ilişkin, "Seçim sonucu, Erdoğan’ın tek başına iktidar fantezilerinin reddedilmesidir. Türkler, devletin Erdoğan’ın planlarına göre şekillendirilmesini kabul etmemişlerdir." açıklamasında bulundu.

Sonuçların iktidar partisi muhalefetteki bir partiyle anlaşmaya mecbur kıldığını belirten Windbüchler, "Beklentim şu ki; demokratik süreç işletilir ve mutlak güç fantezileri minimize edilir." dedi.

HDP’nin barajı geçmesini ‘Türk-Kürt barış sürecine yeni sinyaller göndermek için bir şans’ olarak değerlendiren Windbüchler, HDP’ye yapılan saldırıların faillerinin bir an önce ortaya çıkarılması çağrısında bulundu.

Türkiye-AB müzakerelerinde özellikle ciddi sorun yaşanan alanlarda yeni başlıkların açılması gerektiğine dikkat çeken Yeşiller Partisi Dış Politika Sözcüsü Windbüchler, 'hukuk devleti, insan hakları, basın ve ifade özgürlüğü’ gibi alanlarda ciddi ilerlemeler sağlamadan müzakerelerin devamının mantıklı olmayacağını söyledi.