Yunan gazeteleri, İpek Medya Grubu'na yapılan polis baskınını ilk sayfadan gördü. Gazeteler, seçimler öncesi muhalif basını susturmak için Erdoğan'ın arkasında olduğu baskınlar yapıldığını yazdı.

Yunan gazeteleri, dün İpek Medya Grubu'na yapılan polis baskınına geniş yer verdi. Ülkenin saygın sağ eğilimli gazetesi Kathimerini, ilk sayfadan büyük bir fotoğraflar eşliğinde gelişmeye yer verdi. "Türkiye'de seçimler öncesi medyaya baskın" başlığını kullanan gazete, polisin çok satan gazete ve televizyon kanalları bulunan gruba baskın yaptığını yazdı. Kathimerini, yurt içi ve yurt dışında baskına sert tepki gösterildiğini de hatırlattı.

Gazete, Erdoğan'ın skandalların ardından Hizmet Hareketi'ni ve muhalifleri hedef aldığını yazdı.

Sol çizgide yayın yapan Efimerida Sintakton da uzun haberine "Erdoğan medyayı susturuyor" başlığını kullandı. Gazete, skandalların ve silahlı gruplara yapılan desteğin hükümet tarafından halının altına süpürüldüğünü ancak muhalif basının konunun üzerine gittiği için hedef seçildiğini aktardı.

Muhalefet ve Avrupa'dan gelen tepkilere de yer veren gazete, Twitter fenomeni Fuat Avni'nin sırada diğer muhalif basının da olduğunu iddia ettiğini aktardı.