Yüzüklerin Efendisi serisinin film haklarını satın almak isteyen The Beatles grubu yönetmen olarak Stanley Kubrick'i isterken John Lennon serideki hangi karakteri oynamak istemiştir

The Beatles’ın The Lord of the Rings Film Projesini J. R. R. Tolkien Engellemiş!

Tüm zamanların en iyi müzik grubu The Beatles, 1960’lı yıllarda Stanley Kubrick’le birlikte The Lord of the Rings filmi yapmak istemiş ancak bu istek J. R. R. Tolkien tarafından reddedilmiş!

Kariyerine komedi/korku tarzında filmlerle başlamasının ardından J. R. R. Tolkien’ın ölümsüz eseri The Lord of the Rings’i romanlara yakışır şekilde beyazperdeye taşıyan Peter Jackson, Orta Dünya mitine devam ettiği Hobbit serisiyle ise bizleri hayal kırıklığına uğratmıştı. Peki sizlere Jackson’dan önce tüm zamanların en iyi müzik grubu The Beatles’ın The Lord of the Rings film projesi olduğunu söylesek ?

Bildiğimiz üzere The Beatles’ın zirve yaptığı dönemlerde grubun elemanları bazı dizi ve film projelerinde yer almışlardı. Grup üyelerinin birlikte yer aldığı 1965 yapımı Help!’in ardından The Beatles, özellikle John Lennon’un isteğiyle The Lord of the Rings filmi çekmek için harekete geçmiş.

The Beatles’ın The Lord of the Rings Film Projesini Hem Kubrick Hem De J. R. R. Tolkien’den Ret Yemiş

Peter Jackson’ın daha sonra Paul McCartney’le olan bir sohbetinde projenin gerçekten de The Beatles’ın aklından geçtiğini hatta hangi grup üyesinin hangi karaktere hayat vereceğinin bile belli olduğunu söylemiş. Buna göre filmde John Lennon Gollum’u Paul McCartney Frodo’yu, Ringo Starr Sam’i, George Harrison ise Gandalf’ı canlandıracakmış.

Grup ilk olarak o sıralarda kariyerinin başlarında olan efsane yönetmen Stanley Kubrick’e gitmiş ancak Kubrick onları geri çevirmiş. Daha sonra o sıralarda kitabın haklarını elinde bulunduran J. R. R. Tolkien’e gidilse de Tolkien bu fikri pek beğenmeyip projeye onay vermemiş ve The Beatles’ın The Lord of the Rings film projesi böylece başlamadan sona ermiş.