Dünyanın dört bir yanında açılan Türk okulları, elde ettikleri uluslararası başarılarla hem bulundukları ülkelerin hem de Türkiye'nin gururu olmaya devam ediyor. Kamboçya'nın en iyi üniversiteleri arasında gösterilen Zaman Üniversitesi, ASEAN ülkeleri arasında yapılan "Sermaye ticareti" adlı yarışmaya ilk kez katılan Kamboçya'yı temsil etti. ASEAN ülkeleri arasında birinciliği kıl payı kaçıran Zaman Üniversitesi öğrencileri ikinci oldu.

Malezya merkezli Cimb Bank, ASEAN ülkelerinde faaliyet gösteren en büyük bankların arasında yer alıyor. Banka 2009'dan beri her yıl genç ekonomistleri yetiştirmek için ASEAN ülkeleri arasında temsili Sermaye Ticareti yarışması düzenliyor. Zaman Üniversitesi öğrencileri, Cimb Bank'ın ASEAN ülkeleri arasında bu yıl 5'incisini düzenlediği "Sermaye ticareti" yarışmasında, Malezya'nın HELP Üniversitesi'nden sonra ikinciliğe hak kazandı. Zaman Üniversitesi Ekonomi Fakültesi'nde okuyan Lymeng Chhim ve Sovannarong Koek isimli öğrenciler, organizatör Cimb Bank tarafından 8 bin dolar ile ödüllendirildi.

Yarışmaya ilk defa Zaman Üniversitesi ile katılan Kamboçya'nın, dünyanın en iyi eğitim sistemine sahip ülkelerin başında gelen Singapur'un da aralarında olduğu ASEAN ülkelerini elemesi ülkede sevinçle karşılandı.

KAMBOÇYA BASINI, ZAMAN ÜNİVERSİTESİ'Nİ YAZDI

Zaman Üniversitesi'nin başarısı Kamboçya basınında da geniş yer buldu. Ülkenin yerel dilinde yayın yapan gazetelerin yanı sıra İngilizce yayın yapan en prestijli gazeteleri, Cambodia Daily ve The Phnom Penh Post da habere yer verdi.

Güneydoğu Asya'nın ilk ve tek Türk üniversitesi unvanını taşıyan Zaman Üniversitesi, Türk mütteşebisler tarafından 2010'da açılmıştı. Halihazırda üniversite; inşaat mühendisliği, mimarlık, bankacılık ve finans, ingilizce öğretmenliği, işletme, uluslararası ilişkiler, tasarım, bilgisayar mühendisliği ve yönetim bilişim sistemleri bölümleriyle hizmet veriyor.

Bu yıl ilk mezunlarını vermeye hazırlanan Zaman Üniversitesi, yeni olmasına rağmen araştırmaları, uluslararası düzeyde organize ettiği bilim fuarları, konferanslar ve çalıştayları ile kısa zamanda ülkenin en iyi üniversiteleri arasına girmeyi başardı. Zaman Üniversitesi'ne Kamboçyalıların yanı sıra yabancı öğrenciler de ilgi gösteriyor. Üniversitede Türkiye, Filipinler, Tacikistan, Güney Kore, Türkmenistan ve Hindistan gibi ülkelerden öğrenciler de öğrenim görüyor.