Almanya Federal Meclisi 2. Araştırma Komisyonu bu hafta Federal Kriminal Dairesi (BKA) eski Başkanı Jörg Ziercke’den sonra Sebastian Edathy’nin ifadesini aldı.

Gece yarısına kadar oturumda Edathy, “İfadelerimde düzeltecek hiç bir şey yok.” diyerek bir önceki oturumda verdiği ifadedeki pozisyonundan vazgeçmedi. Edathy bir önceki oturumda hakkında çocuk pornografisi suçundan soruşturma başlatıldığını konusunda kendisini Kasım 2013’te SPD’li Michael Hartmann’ın kendisini uyardığını, Hartmann’ı ise partisi SPD’ye zarar gelmesin diye Ziercke’nin bilgilendirdiğini öne sürmüştü.

Ziercke ise bu suçlamaları yalanlayarak yersiz olduğunu savundu. Edathy, kendisinin ifadelerinin yersiz olduğu suçlamalarına karşı çıktı. Hartmann’ın ‘Edathy çok alkol alıyordu’ ifadesine atfen, Hartmann’ın kendisinden daha fazla alkol içtiğini öne sürdü. Edathy ifadesinde ayrıca halihazırdaki SPD Federal Meclis Grubu Başkanı Thomas Oppermann’ı eleştirdi. “Thomas Oppermann’ı seven hiç kimseyi tanımıyorum.” diyen Edathy, Oppermann’ın son derece kibirli olduğunu savundu. Edathy hakkında suçlamalar çerçevesinde dava önümüzdeki ay görülmeye başlaması bekleniyor.